Fietsdelen en autodelen in Maldegem

FIETSDELEN IN MALDEGEM

Wil je er af en toe eens opuit met een aangepaste fiets, maar heb je er geen? Dan is fietsdelen de geknipte oplossing voor jou! Via ons fietsdeelsysteem in Adegem kan je als particulier gebruikmaken van één van onze fietsen: de driewieltandem, duofiets, kuipfiets en rolstoelfiets. Onze fietsen kunnen elke dag van de week ontleend worden voor een halve of een volledige dag. Mensen die graag gebruikmaken van een aangepaste fiets kunnen op eender welk moment de fiets uitlenen: zowel bewoners/deelnemers van De Vierklaver als externen!

Ons fietsaanbod

Fietsdelen Maldegem De Vierklaver

Info en reservatie

 • WANNEER
  Je kan de fiets uitlenen voor een halve of een volledige dag.
 • PRIJS
  De prijs is 10€ per dagdeel (halve dag = 10€ / volledige dag = 20€). Dit wordt ter plekke betaald in cash. Er wordt ook op voorhand een waarborg van 75€ gestort. Indien je de fiets nogmaals wil huren, dan kan je deze waarborg laten staan. Indien niet, dan krijg je de waarborg teruggestort na gebruik.
 • LOCATIE
  De fietsen kan je ophalen in vzw De Vierklaver Adegem: Lenen 7, 9991 Adegem. Van hieruit kunnen er mooie fietstochten gedaan worden.


Wens je meer info of wil je een fiets reserveren? Neem dan contact op met fietsdelen@de-vierklaver.be of 050 72 86 53.

Fietsdelen Maldegem De Vierklaver

AUTODELEN IN MALDEGEM

Af en toe een aangepaste wagen nodig?

Heb je af en toe een rolstoelvriendelijke wagen nodig, maar heb je er geen? Dan is autodelen de geknipte oplossing voor jou!

Autodelen betekent dat verschillende personen of gezinnen om beurten gebruikmaken van één of meer auto’s.  In samenwerking met Autodelen.net en Autodelen Meetjesland, stellen vzw de Vierklaver en het OCMW hiervoor hun rolstoelvriendelijke wagens ter beschikking aan inwoners die een mobiliteitsbeperking hebben.

De wagens

De wagens zijn aangepast met een lift of oprijplaat en dus geschikt voor rolwagenvervoer.  Ze zijn voldoende ruim voor één of meerdere rolstoelgebruikers, een bestuurder en één of meerdere extra passagiers, afhankelijk van het type wagen. Het betreft voor De Vierklaver een Volkswagen Crafter en een Fiat Doblo.

Deze wagens kunnen ontleend worden op werkdagen tussen 18u en 24u en in het weekend van vrijdagavond 18u tot zondag 24u.

Voorwaarden

 • Inwoner zijn van Maldegem
 • Lid worden van Autodelen.net; het lidmaatschap kost 10 euro per jaar
 • Een overeenkomst huishoudelijk reglement ondertekenen
 • Een waarborg betalen van 75 euro

De geregistreerde chauffeur dient een geldig rijbewijs te hebben van minstens 2 jaar en een overeenkomst "geregistreerde bestuurder" te ondertekenen.

Hoe kan ik een rit aanvragen?

Een rit reserveren kan:

 • via het online reserveringssysteem (je krijgt toegang wanneer aan alle voorwaarden voldaan is)
 • of telefonisch via het nummer 050 40 39 35 (op werkdagen tussen 8u30 en 12u)

Per rit betaal je:

 • tussen de 0,34 à 0,60 euro per kilometer, afhankelijk van het type wagen
 • en 1,50 of 2 euro per begonnen gebruiksuur, afhankelijk van het type wagen.

Interesse in onze wagens?

Contacteer het Sociaal huis, Mevr. Courtmanslaan 99 te Maldegem via 0800 965 24 of autodelen@maldegem.be