De Binnenwereld

WELKOM IN DE BINNENWERELD

De Binnenwereld Adegem - De Vierklaver & Wooncoop

Wonen met flexibele ondersteuning

Welkom in De Binnenwereld! Woon je graag zelfstandig met af en toe de gewenste ondersteuning? Dan is wonen in De Binnenwereld ideaal voor jou. Deze mooie ruime villa met grote tuin staat in het hart van Adegem (deelgemeente van Maldegem). Dit is een cohousingproject met 6 wooneenheden: elke bewoner heeft een eigen kamer, de andere ruimtes en faciliteiten worden gedeeld onder de 6 bewoners. Wooncoop beheert de huur van het gebouw en De Vierklaver zorgt voor de nodige woonondersteuning.

Voor wie?

Dit project is ideaal voor volwassenen met een (vermoeden van) beperking die graag hun leven in eigen handen nemen, met ondersteuning waar nodig. Aangezien dit een cohousingproject is, kies je ervoor om samen te wonen met anderen. Je staat er niet alleen voor, aangezien de taken verdeeld worden onder elkaar.

De voordelen van cohousing

Cohousing heeft tal van voordelen, we zetten er enkele op een rijtje:

  • Wonen in een kleine gemeenschap maakt meer ondersteuning mogelijk: je kan middelen (punten) samenleggen voor de ondersteuning van het samenwonen. Daarnaast kan je aanvullend individuele ondersteuning aanvragen met eigen middelen.
  • Wil je graag alleen zijn? Dan beschik je over een eigen kamer. Wil je graag sociaal contact? Dan heb je medebewoners in de buurt.
  • Wooncoop zorgt voor een kwalitatieve woning.

Ondersteuning door De Vierklaver

De wooncoaches van De Vierklaver coördineren en ondersteunen het samenwonen in nauwe samenwerking met de families, vrijwilligers en andere diensten (zoals huisverpleging en gezinshulp). De aard en de frequentie van de ondersteuning is individueel verschillend. De ondersteuning van De Vierklaver kan betaald worden via PVB, RTH of cash - afhankelijk van welke ondersteuning je wenst.

Ook voor dagondersteuning kan je terecht bij De Vierklaver.

Wonen met Wooncoop: wat is een wooncoöperatie?

Wooncoop droomt van een toekomst waarin iedereen kan wonen in een kwalitatieve en duurzame woning. Zij introduceren een nieuw woonmodel: coöperatief wonen. De organisatie Wooncoop koopt panden of gronden, en beheert het goed tijdens de bewoning. Als je kiest om te wonen via zo'n wooncoöperatie, dan houd je het midden tussen eigenaarschap en huren:

  • Als mede-coöperant/eigenaar bezit je aandelen in de coöperatie en breng je kapitaal bijeen om dit project mogelijk te maken.
  • Als huurder geniet je van een goed onderhouden woning. Afhankelijk van jouw kapitaalinbreng, zakt de basishuurprijs.

Praktische informatie

  • Waar? Adegem-Dorp 23 b, 9991 Maldegem
  • Meer info? Heidi Neyt - heidi.neyt@de-vierklaver.be - 0477 19 18 71
  • Financiering? De ondersteuning van De Vierklaver kan via PVB, RTH of cash (afhankelijk van welke steun je wenst). De huurprijs van de kamer verloopt via Wooncoop.
  • Alle info vind je in deze folder (deze folder wordt binnenkort vernieuwd).